Oczyszczanie powietrza dla linii piekarniczych
/
/
/
/
Oczyszczanie powietrza dla linii piekarniczych
Masz pytanie dotyczące produktu?
Skonsultuj się z naszym ekspertem:

10,00

- +

Oczyszczanie powietrza dla linii piekarniczych – tak precyzyjne jak pieczenie.
Oczyszczanie powietrza wylotowego z linii do pieczenia chleba, bułek, ciasta na pizzę lub tłustych wypieków wymaga indywidualnie dostosowanych procesów. Poszczególne moduły produkcyjne, takie jak wypaczarka, komora garownicza, spirala chłodząca lub piec tunelowy, są precyzyjnie dostosowywane do odpowiednich wypieków w celu zapewnienia wysokiej jakości rezultatów pieczenia. Każda linia piekarnicza ma zatem swój indywidualny problem z powietrzem wylotowym.

Problem z oczyszczaniem powietrza wylotowego z linii piekarniczych
Oczyszczanie powietrza odlotowego z linii piekarniczych musi być dostosowane do poszczególnych maszyn produkcyjnych, ponieważ powietrze odlotowe z produkcji jest tak samo złożone jak sam proces wytwarzania produktu. Oprócz dużej ilości cząstek stałych i nieprzyjemnych zapachów, poważnym problemem jest zanieczyszczenie powietrza wylotowego aerozolami oleistymi i pastowatymi, zwłaszcza w obszarze pieczenia z gotowaniem. Jeśli te zanieczyszczenia i zapachy nie zostaną oddzielone od powietrza wylotowego, mogą osadzać się na maszynach produkcyjnych i uszkadzać je lub przedostawać się do obszaru roboczego pracowników.
Zanieczyszczenie powietrza wylotowego zapachami jest również głównym wyzwaniem w piekarniach przemysłowych. Redukcja nieprzyjemnych zapachów na wysokim poziomie jest ważną częścią wysokowydajnego systemu oczyszczania powietrza wylotowego.
Nasz kompaktowy system oczyszczania powietrza wylotowego stanowi kompletne rozwiązanie, które można łatwo zintegrować z istniejącymi liniami piekarniczymi. System oczyszczania powietrza wylotowego działa w oparciu o ozon UV, dzięki czemu jest niezwykle energooszczędny.
Usuwanych jest ponad 95% nieprzyjemnych zapachów z powietrza wylotowego z linii pieczenia.

Unika się powstawania tłustych osadów w kanałach powietrza wylotowego, co jest ważne dla ochrony przeciwpożarowej i obniżenia kosztów konserwacji.

Zalety naszego systemu oczyszczania powietrza wylotowego z linii piekarniczych

  • Niskie wymagania inwestycyjne w porównaniu z termicznym dopalaniem
  • Niskie koszty eksploatacji
  • Niskie wymagania konserwacyjne
  • Niewielkie zapotrzebowanie na miejsce
Zamknij menu

Wyszukiwarka produktów

Start typing and press Enter to search

Twoja lista produktów do zapytania

Nie dodałeś jeszcze żadnego produktu.