Linie do produkcji chipsów w procesie ciągłym
/
/
/
/
Linie do produkcji chipsów w procesie ciągłym
Masz pytanie dotyczące produktu?
Skonsultuj się z naszym ekspertem:

10,00

Linie Rosenqvists zapewniają kompleksowe wykonanie chipsów od rozładunku ziemniaków przez proces ich przygotowania, a kończąc na wykonaniu posypki smakowej.

- +
Kategoria:

Linie Rosenqvists zapewniają kompleksowe wykonanie chipsów od rozładunku ziemniaków przez proces ich przygotowania, a kończąc na wykonaniu posypki smakowej. Zastosowana technologia i specyficzne rozwiązania pozwalają na wykonanie dowolnych profili chipsów w tym: płaskich, pomarszczonych, prefabrykowanych, o profilu V czy też w formie patyków. Cechą charakterystyczną linii Rosenqvists jest bardzo małe zużycie wody dzięki zastosowaniu nowoczesnej, trzystopniowej myjki plastrów. Wielostrefowe smażalniki zapewniają krótki czas obiegu oleju co umożliwia zachowanie najwyższej jakości produktu.

Podstawowe elementy linii:
Urządzenia przygotowania ziemniaka – po usunięciu defektów (kamienie, ziemniaki zepsute) ziemniaki są myte i obierane za pomocą obieraczek ściernych. Po obraniu krajalnice tną ziemniaki na plastry.
Płuczka plastrów – 3 stopniowa płuczka z systemem recyrkulacji wody zapewnia bardzo precyzyjne mycie plastrów oraz usunięcie kawałków przy minimalnym zużyciu wody.
Blanszownik strefowy – blanszownik zapewnia usunięcie nadmiaru cukrów prostych oraz uzyskanie odpowiedniej tekstury plastrów.
Smażalnik wielostrefowy – dzięki zastosowaniu wielostrefowego, regulowanego przepływu oleju można uzyskać odpowiednią krzywą temperaturową smażenia. Smażalnik wykorzystuje małą objętość oleju. Zapewnia to krótki czas obiegu oleju oraz precyzyjny czas smażenia. Olej jest starannie filtrowany co zapobiega osadzaniu się drobinek w wannie smażalnika.
Układ wykonania posypki smakowej – układ składa się z precyzyjnego podajnika posypki oraz bębnów obrotowych zapewniające bardzo dokładny i jednorodny rozkład posypki na chipsach.

Zalety naszych linii:
+ możliwość kształtowania krzywej temperaturowej,
+ dokładnie umyte plastry przed smażeniem,
+ jednorodne smażenie każdego chipsa,
+ dokładny czas blanszowania,
+ krótki czas obiegu oleju,
+ precyzyjny przepływ oleju w smażalniku,
+ możliwość smażenia różnych typów chipsów,
+ minimalne zużycie wody,
+ mniejsze zużycie energii.
+E2

Zamknij menu

Wyszukiwarka produktów

Start typing and press Enter to search

Twoja lista produktów do zapytania