zł10,00
Firma Rosenqvists dostarcza kompletne systemy podwójnego smażenia frytek panierowanych oraz innych panierowanych produktów ziemniaczanych, takich jak segmenty, świderki, typu „criss cut” itp.
Firma Rosenqvists dostarcza kompletne systemy podwójnego smażenia frytek panierowanych oraz innych panierowanych produktów ziemniaczanych, takich jak segmenty, świderki, typu „criss cut” itp. Dostarczamy kompletny system, począwszy od podajnika wibracyjnego pozycjonującego, aż po unikalny system podwójnego smażenia. Wydajność linii leży w zakresie od 2 ton do 20 ton gotowego produktu.
Podstawowe elementy linii:
Podajnik wibracyjny pozycjonujący – specjalnie zaprojektowany podajnik wibracyjny zapewnia separację oraz właściwe ułożenie frytki przed wejściem do aplikatora panierki.
Aplikator panierki – zapewnia pokrycie frytek dwoma warstwami panierki: cienka powłoka i grubsza (lepka) warstwa panierki wraz przyprawami. Wysokość oraz strumień powlekania mogą być regulowane. Aplikator panierki jest połączony z mieszalnikiem, który kontroluje temperaturę i lepkość posypki.
Przenośnik stabilizujący panierkę – w trakcie transportu frytek pokrytych panierką strząsany jest nadmiar panierki, która jest wykorzystywana ponownie. Dodatkowo panierka ma więcej czasu na właściwe uformowanie się na powierzchni frytek przed procesem smażenia.
Przenośnik zasypowy smażalnika – przenośnik ten separuje i optymalizuje podawanie frytek do pierwszego smażalnika. Koniec przenośnika ma regulowaną wysokość, aby zapewnić prawidłowe wprowadzenie produktu do smażalnika.
System podwójnego smażenia – smażenie frytek z panierką odbywa się w dwóch etapach. W pierwszym kroku smażone są frytki i aplikowana jest panierka. Drugi krok to smażenie frytek z panierką w sposób tradycyjny. System podwójnego smażenia Rosenqvists charakteryzuje się najmniejszą ilością oleju w całym układzie smażalniczym. Opatentowany układ napędowy „Push-N-Pull” głównej taśmy zapewnia długą żywotność całego układu napędowego oraz głównego przenośnika. Przenośnik ma wbudowane zgarniacze, które czyszczą spód smażalnika co 30 sekund. Warstwowy przepływ oleju przez pierwszy smażalnik zabezpiecza przed sklejaniem się produktów ze sobą. Cały olej przepływa przez dokładny filtr cyklonowy, który usuwa wszelkie zanieczyszczenia z oleju.
Zobacz również
-
Linie do produkcji frytek
zł10,00Linie Rosenqvists zapewniają kompleksowe wykonanie frytek począwszy od przygotowania surowca, a skończywszy na mrożeniu i pakowaniu. -
Linie do produkcji frytek specjalnych i pączków
zł10,00Firma Rosenqvists dostarcza również linie do smażenia ziemniaczanych specjałów takich jak: różnego rodzaju formowane produkty ziemniaczane, ...