HORECA (Gastronomia, hotelarstwo, catering)

/
/
/
HORECA (Gastronomia, hotelarstwo, catering)

Oczyszczanie powietrza wywiewnego w gastronomii – Rozwiązania dla typowych problemów

  • TŁUSTE POWIETRZE
    Powietrze wywiewane z profesjonalnych kuchni zawierają duże ilości tłuszczu i aerozoli, co prowadzi do kilku problemów:
    Przewody wyciągowe zatykają się i trzeba je czyścić w uciążliwy i kosztowny sposób.
    Częste zmiany filtrów powodują koszty i zakłócają pracę.
    Zapach prowadzi do problemów z mieszkańcami lub sąsiednimi firmami w bezpośrednim otoczeniu.
  • ZAPACH
    Centralnym problemem kuchni gastronomicznych jest zapach, który może być odczuwany na zewnątrz. Powietrze wywiewane z kuchni może prowadzić do konfliktów w bezpośrednim otoczeniu, a te mogą nawet uniemożliwić aprobatę dla prowadzenia działalności gastronomii. Dzięki rozwiązaniom oxytec zapach można wyeliminować nawet o 99%. Dlatego często mamy alternatywne rozwiązania dla odprowadzania powietrza poza budynek.
  • DYM
    Stanowiska do grillowania są szczególnym wyzwaniem. Powietrze wylotowe jest szczególnie gorące, zawiera cząstki sadzy i tłuszczu i dlatego jest trudne do czyszczenia.
    W przypadku oxytec nie stanowi to jednak problemu: dzięki skruberom dymu, ozonowi UV lub oczyszczaniu powietrza wylotowego plazmą NT, mamy pod kontrolą zapach i zagrożenie pożarowe.
  • ZAGROŻENIE POŻAREM
    Najczęstszą przyczyną pożarów w branży gastronomicznej są osady tłuszczu w obszarze powietrza wywiewanego. Zwłaszcza w przewodach wylotowych maź oleista jest trudna do wyeliminowania. Kiedy wznoszą się iskry i płomienie, maź może łatwo się zapalić. Systemy eliminują maź z powietrza wylotowego i rozwiązują problem u źródła nie pozwalając na gromadzenie się osadów wewnątrz kanałów wentylacyjnych.

    Nie znaleziono produktów, których szukasz.

    Zamknij menu

    Wyszukiwarka produktów

    Start typing and press Enter to search

    Twoja lista produktów do zapytania

    Nie dodałeś jeszcze żadnego produktu.