Oczyszczanie powietrza wywiewnego w gastronomii – Rozwiązania dla typowych problemów
- TŁUSTE POWIETRZE
Powietrze wywiewane z profesjonalnych kuchni zawierają duże ilości tłuszczu i aerozoli, co prowadzi do kilku problemów:
Przewody wyciągowe zatykają się i trzeba je czyścić w uciążliwy i kosztowny sposób.
Częste zmiany filtrów powodują koszty i zakłócają pracę.
Zapach prowadzi do problemów z mieszkańcami lub sąsiednimi firmami w bezpośrednim otoczeniu. - ZAPACH
Centralnym problemem kuchni gastronomicznych jest zapach, który może być odczuwany na zewnątrz. Powietrze wywiewane z kuchni może prowadzić do konfliktów w bezpośrednim otoczeniu, a te mogą nawet uniemożliwić aprobatę dla prowadzenia działalności gastronomii. Dzięki rozwiązaniom oxytec zapach można wyeliminować nawet o 99%. Dlatego często mamy alternatywne rozwiązania dla odprowadzania powietrza poza budynek. - DYM
Stanowiska do grillowania są szczególnym wyzwaniem. Powietrze wylotowe jest szczególnie gorące, zawiera cząstki sadzy i tłuszczu i dlatego jest trudne do czyszczenia.
W przypadku oxytec nie stanowi to jednak problemu: dzięki skruberom dymu, ozonowi UV lub oczyszczaniu powietrza wylotowego plazmą NT, mamy pod kontrolą zapach i zagrożenie pożarowe. - ZAGROŻENIE POŻAREM
Najczęstszą przyczyną pożarów w branży gastronomicznej są osady tłuszczu w obszarze powietrza wywiewanego. Zwłaszcza w przewodach wylotowych maź oleista jest trudna do wyeliminowania. Kiedy wznoszą się iskry i płomienie, maź może łatwo się zapalić. Systemy eliminują maź z powietrza wylotowego i rozwiązują problem u źródła nie pozwalając na gromadzenie się osadów wewnątrz kanałów wentylacyjnych.
Nie znaleziono produktów, których szukasz.