Linia do produkcji typu „kettle chips”
/
/
/
/
Linia do produkcji typu „kettle chips”
Masz pytanie dotyczące produktu?
Skonsultuj się z naszym ekspertem:

10,00

Firma Rosenqvists posiada unikalny i opatentowany projekt smażalnika wsadowego do produkcji „kettle chips”.

- +
Kategoria:

Produkcję chipsów ziemniaczanych rozpoczęto w latach 40+ch ubiegłego stulecia. Początkowo wszystkie chipsy smażono w kotle. Ten proces polegający na smażeniu partiami nadaje chipsom ziemniaczanym większą twardość podczas jedzenia oraz zwinięty nieregularny wygląd.

Właśnie od sposobu smażenia pochodzi nazwa „kettle chips”. W ciągu ostatnich kilku lat wzrasta popularność tego typu chipsów co zaowocowało opracowaniem nowych, wydajniejszych smażalników wsadowych. Firma Rosenqvists posiada unikalny i opatentowany projekt smażalnika wsadowego do produkcji „kettle chips”.
Jakość oleju w wielozmianowym wsadowym procesie smażenia jest bardzo ważna. Ścinki plastrów mogą szybko zalegać wewnątrz miski co wymaga częstych przestojów na czyszczenie patelni. Smażalnica wsadowa Rosenqvists wyposażona jest w wewnętrzny system przepływu oleju i ciągły system filtracji oleju. Po usmażeniu partii chipsów unikalny system zabieraków wygarnia dokładnie chipsy ze smażalnicy. Proces jest bardzo szybki i można przystąpić do kolejnego cyklu smażenia. Olej jest ogrzewany przez zewnętrzny wymiennik ciepła. Zastosowanie tego systemu zapobiega przegrzewaniu oleju roślinnego, który jest wtryskiwany do patelni w wielu punktach z dużą dokładnością, by zapewnić odpowiedni profil temperatury dla smażonej partii.
Ponieważ olej jest podgrzewany poza smażalnikiem, patelnia jest całkowicie wolna od wszelkich rurociągów. Umożliwia to jej łatwe czyszczenie i zapobiega osadzaniu się zanieczyszczeń wewnątrz patelni.

Zalety smażalnika wsadowego:
+ zewnętrzny wymiennik ciepła,
+ regulowany profil temperatury w trakcie cyklu smażenia,
+ wydłużony czas produkcji bez przestojów na mycie,
+ konstrukcja patelni zapewniająca czystość w procesie smażenia,
+ system skrobaków do czyszczenia dna i ścian patelni,
+ ciągła filtracja oleju,
+ gwarancja pełnego opróżnienia patelni po każdym cyklu smażenia,
+ krótki czas rozładowania po usmażeniu partii,
+ ekstremalnie krótki czas odzyskiwania ciepła,
+ okap zapewniający wysoką jakość oleju oraz bezpieczeństwa pracy.

Zamknij menu

Wyszukiwarka produktów

Start typing and press Enter to search

Twoja lista produktów do zapytania