zł10,00
Smażenie orzechów wymaga zastosowania specjalizowanego smażalnika, którego istotnym elementem jest zanurzona, siatkowa taśma transportowa.
Smażenie orzechów wymaga zastosowania specjalizowanego smażalnika, którego istotnym elementem jest zanurzona, siatkowa taśma transportowa. Linie przygotowane są do smażenia każdego rodzaju orzeszków w tym: orzechów ziemnych, nerkowca czy też migdałów. Smażalnik korzysta z zewnętrznego systemu podgrzewania oleju spożywczego przy użyciu oleju termicznego. Dzięki temu smażlanik wypełniony jest małą ilością oleju spożywczego, który nie ulega przegrzaniu. Brak rurek i innych instalacji wewnątrz smażalnika ułatwia czyszczenie patelni. Mała ilość oleju w wannie zapewnia bardzo krótki czas obiegu oleju co bezpośrednio wpływa na jakość orzeszków po procesie. Możliwe jest wykonanie orzeszków z posypką lub bez.
Elementy składowe linii:
Podajnik lub zasobnik orzechów – zasobnik orzechów gwarantuje równomierne podawanie orzechów na taśmę smażalnika.
Smażalnik wielostrefowy – dzięki zastosowaniu wielostrefowego wtrysku oleju można uzyskać odpowiednią krzywą temperaturową smażenia. Smażalnik charakteryzuje się najmniejszym zapotrzebowaniem na olej oraz precyzyjnym czasem smażenia. Olej jest jednocześnie starannie filtrowany co zapobiega osadzaniu się drobinek w wannie smażalnika.
Układ chłodzenia – po procesie smażenia orzeszki zostają schłodzone do temperatury umożliwiającej ich dalsza obróbkę lub pakowanie.
Zalety naszych linii:
+ zewnętrzny system grzania oleju,
+ krótki czas obiegu oleju,
+ optymalny przepływ oleju w smażalniku,
+ możliwość kształtowania krzywej temperaturowej,
+ Możliwość smażenia różnych orzechów.
Zobacz również
-
Linia do prażynek SWF
zł10,00Linie SW Rosenqvists służą do produkcji prażynek z wydajnością od 150 do 700 kg.