Oczyszczanie powietrza w procesie suszenia żywności
/
/
/
/
Oczyszczanie powietrza w procesie suszenia żywności
Masz pytanie dotyczące produktu?
Skonsultuj się z naszym ekspertem:

10,00

- +

Suszenie żywności to delikatny proces, który pozwala zachować smak, konsystencję i trwałość produktów. Jest często stosowane w przypadku warzyw, owoców, orzechów, przypraw i herbaty.
Aby uzyskać wysoką jakość suszenia, produkty muszą być suszone delikatnie i w stałej temperaturze. Woda jest ekstrahowana ze świeżych produktów spożywczych pod stałym wysokim ciepłem, aż zawartość wody wyniesie od 18% do 25%, w zależności od produktu. Wydajne oczyszczanie powietrza, które jednocześnie wykorzystuje ciepło odpadowe, jest wymagane do ekonomicznego działania suszarni. Suszenie jest procesem o wysokim zużyciu energii i dużym zanieczyszczeniu powietrza. W strumieniu powietrza wylotowego gromadzą się nie tylko zanieczyszczenia, takie jak aerozole, lotne związki organiczne i inne cząstki, ale także cenna energia cieplna, która zwykle jest uwalniana na zewnątrz w postaci nieprzetworzonej.

Oprócz oddzielania aerozoli i cząstek stałych, wydajny system oczyszczania powietrza wylotowego w suszarniach musi również oferować skuteczne rozwiązanie w zakresie niezawodnego usuwania nieprzyjemnych zapachów.

Łączymy w sobie wydajne moduły UV-C i UV-ozone z filtrem z węglem aktywnym. Moduły te skutecznie i kompleksowo usuwają do 90% aerozoli, oparów i lotnych związków organicznych ze strumienia powietrza wylotowego.

  • System osiąga redukcję zapachów o ponad 95%.
  • Systemy oczyszczania powietrza wylotowego z łatwością spełniają wymagania prawne dotyczące jakości czystego powietrza.
  • Niskie wymagania inwestycyjne w porównaniu do dopalania termicznego
  • Niskie koszty eksploatacji
  • Niskie wymagania konserwacyjne
  • Niewielkie zapotrzebowanie na miejsce
Zamknij menu

Wyszukiwarka produktów

Start typing and press Enter to search

Twoja lista produktów do zapytania

Nie dodałeś jeszcze żadnego produktu.