Linie do produkcji frytek
/
/
/
/
Linie do produkcji frytek
Masz pytanie dotyczące produktu?
Skonsultuj się z naszym ekspertem:

10,00

Linie Rosenqvists zapewniają kompleksowe wykonanie frytek począwszy od przygotowania surowca, a skończywszy na mrożeniu i pakowaniu.

- +
Kategoria:

Linie Rosenqvists zapewniają kompleksowe wykonanie frytek począwszy od przygotowania surowca, a skończywszy na mrożeniu i pakowaniu. Dzięki 40 letniemu doświadczeniu i znajomości procesu produkcyjnego, firma Rosenqvists opracowała specjalistyczne rozwiązania, które umożliwiają produkcję nie tylko standardowej frytki, ale również frytki w formie ćwiartek, frytki powlekane czy też wyroby formowane jak kulki czy krążki ziemniaczane. Standardowe linie zapewniają wydajność od 1 T do 20 T/h. Kontrolowany system przepływu oleju, wielostrefowa konstrukcja smażalnika oraz podwójny system napędu taśmy transportującej, czyni smażalnik Rosenqvists najlepszym urządzeniem zapewniającym uzyskanie finalnego produktu o żądanym kolorze, smaku i konsystencji.

Elementy składowe linii:
Przygotowanie surowca
 – ta część linii obejmuje kilka urządzeń, w tym zbiornik zapasowy, urządzenie do usuwania ziemi, odkamieniacz i myjkę ziemniaków.
Obieranie parowe i sortowanie ziemniaka – po umyciu ziemniaka obierana jest skórka za pomocą obieraczki parowej. Po usunięciu pozostałości skórki na separatorze, ziemniaki poddawane są procesowi sortowania, w którym usuwane są ziemniaki zepsute lub ciała obce.
Ciecie – starannie wyselekcjonowane ziemniaki są cięte na frytki o wymiarze zgodnym ze
specyfikacją technologiczną.
Blanszowanie i suszenie – po procesie blanszowania redukującym cukry proste oraz zmieniającym teksturę, frytki są poddawane procesowi suszenia.
Smażenie – wysuszone starannie ziemniaki podawane są procesowi smażenia w smażalniku wielostrefowym. Po usmażeniu opcjonalnie frytki mogą być poddawane procesowi odtłuszczania.
Sortowanie frytki – zapewnienie najwyższej jakości frytek wymaga zastosowania sortownika optycznego, który usuwa defekty koloru, czy też niewymiarowe frytki. Specjalne systemy sortownika zapewniają również analizę defektów oraz długości frytek.
Mrożenie i pakowanie – w ostatnim etapie produkcji frytki są schładzanie, mrożone, a następnie pakowane.

Zalety naszych linii:
+ najwyższa skuteczność obierania
+ bardzo małe straty surowca
+ mała ilość oleju, krótki okres rotacji oleju
+ bardzo dokładna temperatura smażenia
+ najskuteczniejsze systemy sortowania
+ wbudowany system automatycznego mycia CIP

Zamknij menu

Wyszukiwarka produktów

Start typing and press Enter to search

Twoja lista produktów do zapytania