zł10,00
Obieranie parowe jest najbardziej efektywną metodą usuwania skóry z ziemniaków oraz innych warzyw korzeniowych.
Obieranie parowe jest najbardziej efektywną metodą usuwania skóry z ziemniaków oraz innych warzyw korzeniowych. Ziemniaki wprowadzane są do zbiornika, który wypełniany jest parą o odpowiednim ciśnieniu. Wypełniony zbiornik wprowadzany jest w ruch obrotowy. Konstrukcja zbiornika zapewnia optymalne mieszanie produktów w procesie parowania. Po zakończeniu cyklu para jest bardzo szybko usuwana ze zbiornika co powoduje precyzyjne oddzielenie się cienkiej warstwy skórki. Obieraczki parowe z reguły dostarczane są wraz z urządzeniami do odprowadzania skórki oraz systemami do automatycznej regulacji procesu obierania.
Zalety:
+ bardzo precyzyjne obieranie,
+ automatyczna regulacja procesu,
+ małe straty surowca,
+ duża wydajność.
Zobacz również
-
Obieraczka bębnowa
zł10,00Obieraczka bębnowa Rosenqvists składa się z dwóch bębnów wyłożonych warstwą ścierną, pracujących ... -
Obieraczka korundowa liniowa
zł10,00Linowa obieraczka Rosenqvists jest dedykowana do obierania ziemniaków, marchwi i innych warzyw korzeniowych.