Oczyszczanie powietrza dla linii smażenia
/
/
/
/
Oczyszczanie powietrza dla linii smażenia
Masz pytanie dotyczące produktu?
Skonsultuj się z naszym ekspertem:

10,00

- +

Linie smażenia wytwarzają ogromne ilości tłustego powietrza wylotowego związanego z parą wodną. Powietrze to musi być odprowadzane do środowiska. Nasz klient jest zaangażowany w zrównoważony rozwój i nie chce obciążać swojego bilansu zrównoważonego rozwoju emisjami zapachów lub zanieczyszczeń.

Duże ilości zawierającego tłuszcz powietrza wylotowego z frytownic i teflonowych frytownic taśmowych prowadziły do ciągłych skarg mieszkańców na uciążliwe zapachy. Neutralizacja zapachów za pomocą estru kwasu cytrynowego, która była stosowana do tej pory, przyniosła jedynie niewystarczające rezultaty. Ponadto duże ilości tłuszczu osadzające się w rurach wydechowych i na dachu zwiększały ryzyko pożaru. Konwencjonalne metody mogą usunąć tylko część zanieczyszczeń. Do tej pory trudno było uniknąć uciążliwości zapachowych.

Po raz pierwszy we Francji zastosowano przyjazną dla środowiska i jednocześnie ekonomiczną technologię UV-C/ozon.

W kanale wylotowym zainstalowano system oczyszczania powietrza przemysłowego za pomocą ozonu UV: Powietrze wylotowe przepływa nad światłem UV-C i specjalnymi lampami wytwarzającymi ozon (lampy fotozonowe). Tłuszcz i inne substancje powodujące nieprzyjemny zapach są eliminowane nawet w 98%.

Zamknij menu

Wyszukiwarka produktów

Start typing and press Enter to search

Twoja lista produktów do zapytania

Nie dodałeś jeszcze żadnego produktu.