Klasyczne frytki

Klasyczne frytki

Tradycyjne systemy smażenia frytek często nie zapewniają równomiernego przepływu oleju, co prowadzi do nierównomiernego smażenia. Brak kontroli nad przepływem oleju może skutkować zmyciem panierki, sklejaniem się frytek oraz utratą jakości produktu.

Smażalniki Rosenqvists Food Technologies, które oferujemy wykorzystują laminarny przepływ oleju na całej szerokości frytkownicy, zapewniając jednolitą obróbkę termiczną. Dwustopniowy proces smażenia – z jednowarstwowym przepływem na pierwszym etapie i wyższym łożem produktu (80-100 mm) na drugim – pozwala na precyzyjne kontrolowanie procesu. Dzięki temu każda frytka jest smażona równomiernie, a powłoka pozostaje nienaruszona.

Większa kontrola nad procesem oznacza lepszą jakość końcowego produktu, mniejsze straty surowca i wyższą efektywność produkcji. Dzięki technologii Rosenqvists Twój zakład może zwiększyć wydajność, zminimalizować odpady i dostarczać produkt spełniający najwyższe standardy jakości.

Firma Vinteq zapewnia kompleksowe wsparcie – od projektu i instalacji po szkolenie personelu – zapewniając niezawodność i optymalizację procesu smażenia w Twojej produkcji.

Chcesz dowiedzieć się więcej o tej technologii? Skontaktuj się z nami

Potrzebujesz fachowego doradztwa lub dodatkowych informacji o naszych produktach? Wypełnij formularz, a skontaktujemy się z Tobą jak najszybciej.

Etapy przetwarzania