Chipsy ziemniaczane w partiach

Chipsy ziemniaczane w partiach

Rosnące zainteresowanie chipsami o unikalnej teksturze i smaku sprawia, że producenci szukają nowych sposobów wyróżnienia swoich produktów. W ostatnich latach znacząco wzrosła popularność chipsów smażonych w partiach, naśladujących tradycyjny proces produkcji w kotle.

Rosenqvists Food Technologies oferuje Multi-Zone Chips Fryer, umożliwiający produkcję zarówno klasycznych chipsów ziemniaczanych, jak i chipsów w stylu partiowym w jednej frytkownicy.

Korzyści dla Twojej produkcji:

  • Jedna frytkownica – dwa style chipsów – możliwość smażenia zarówno klasycznych, jak i partiowych chipsów ziemniaczanych.
  • Precyzyjne dopasowanie profilu temperatury – odwzorowanie procesu smażenia w kotle dla autentycznej chrupkości i smaku.
  • Równomierne smażenie bez sklejania – opatentowany system FIST (Flow Injection Side Turbulent) wtryskuje olej z boku, oddzielając poszczególne plastry.
  • Powtarzalna jakość – optymalna kontrola nad kształtem, zawartością tłuszczu i teksturą chipsów.

Jak to działa?

Chipsy smażone w stylu partiowym wymagają niższej temperatury i dłuższego czasu smażenia. Multi-Zone Chips Fryer precyzyjnie odwzorowuje ten proces, dopasowując profil temperatury do wymagań chipsów partiowych, zapewniając idealne odwzorowanie ich smaku i struktury.

Firma Vinteq zapewnia kompleksowe wsparcie – od projektu i instalacji po optymalizację procesu smażenia i szkolenie personelu.

Chcesz dowiedzieć się więcej o tej technologii? Skontaktuj się z nami

Potrzebujesz fachowego doradztwa lub dodatkowych informacji o naszych produktach? Wypełnij formularz, a skontaktujemy się z Tobą jak najszybciej.

Etapy przetwarzania

Masz pytania dotyczące oferowanych produktów? Porozmawiaj z naszym specjalistą, który zapewni fachowe doradztwo.

janiga
janiga
Skontaktuj się
Paweł Janiga
Inżynier Produktu