Blanszownik bębnowy
/
/
/
/
Blanszownik bębnowy
Masz pytanie dotyczące produktu?
Skonsultuj się z naszym ekspertem:

10,00

Pocięte lub całe produkty muszą być blanszowane (żelowanie komórek skrobi).

- +
Kategoria:

Pocięte lub całe produkty muszą być blanszowane (żelowanie komórek skrobi). Cukry proste powinny być wypłukane przed następnym etapem przetwarzania, którym może być suszenie, gotowanie lub smażenie, w zależności od produktu końcowego. W blanszowniku śrubowym, woda jest podgrzewana do wymaganej temperatury poprzez bezpośrednie natryski pary na rurę, w której krąży woda. Ślimak przenosi produkt wzdłuż blanszownika. Czas pobytu produktu w blanszowniku jest regulowany. Łopaty ślimaka są perforowane oraz dokładnie dopasowane do konstrukcji rury blanszownika. Na końcu blanszownika koło z łopatkami unosi produkt i kieruje do rynny zsypowej. W opcji, blanszownik ślimakowy może być dostarczany z przenośnikiem odbioru produktu gotowego. Na szczycie blanszownika ślimakowego, na całej jego długości umieszczone są włazy rewizyjne umożliwiające łatwy dostęp, czyszczenie i konserwację.

Zalety:
+ jednorodny efekt blanszowania,
+ dokładna kontrola temperatury,
+ higieniczna konstrukcja – łatwość czyszczenia.

Zamknij menu

Wyszukiwarka produktów

Start typing and press Enter to search

Twoja lista produktów do zapytania

Nie dodałeś jeszcze żadnego produktu.