3 strefowa myjka do pociętych chipsów

3 strefowa myjka do pociętych chipsów

Podczas procesu krojenia ziemniaków uwalnia się skrobia, która – jeśli nie zostanie usunięta – może zakłócać proces smażenia, powodować osadzanie się osadów i uszkadzać obwody smażalnika. Skrobia przyczynia się również do zatykania wlotów oleju, co negatywnie wpływa na jakość produktu i efektywność linii produkcyjnej.

3-strefowa myjka Rosenqvists skutecznie usuwa skrobię z każdego plastra ziemniaka, zapewniając ich wysoką czystość przy minimalnym zużyciu wody. System oparty na wieloetapowym myciu i filtracji wody gwarantuje optymalne warunki do dalszego przetwarzania.

Korzyści wynikające z zastosowania 3-strefowej myjki

  • skuteczne usuwanie skrobi zapobiegające zakłóceniom w procesie smażenia
  • minimalne zużycie wody dzięki systemowi filtracji i ponownego wykorzystania
  • delikatny transport plastrów bez ryzyka ich uszkodzenia
  • łatwe czyszczenie i higieniczna konstrukcja

Pozostałe parametry

  • bębny obrotowe umieszczone bezpośrednio przy krajalnicach do wstępnego płukania
  • przenośnik wibracyjny z natryskiem świeżej wody
  • system filtracji kontrolujący poziom skrobi w ściekach
  • wytrzymała konstrukcja zapewniająca niezawodność i długą żywotność urządzenia

Chcesz dowiedzieć się więcej o tej technologii? Skontaktuj się z nami

Potrzebujesz fachowego doradztwa lub dodatkowych informacji o naszych produktach? Wypełnij formularz, a skontaktujemy się z Tobą jak najszybciej.

Masz pytania dotyczące oferowanych produktów? Porozmawiaj z naszym specjalistą, który zapewni fachowe doradztwo.

janiga
janiga
Skontaktuj się
Paweł Janiga
Inżynier Produktu