Wielostrefowy smażalnik przepływowy
/
/
/
/
Wielostrefowy smażalnik przepływowy
Masz pytanie dotyczące produktu?
Skonsultuj się z naszym ekspertem:

10,00

Smażalnik wielostrefowy Rosenqvists wykorzystuje minimalną ilość oleju do smażenia co wpływa na wysoką jakość chipsów i zwiększa ich datę przydatności.

- +
Kategoria:

W trakcie procesu smażenia chipsów ziemniaczanych uzyskujemy ich pożądaną fakturę, kruchość, chrupkość, kolor i ogólną jakość. Optymalizacja procesu smażenia ma również wpływ na koszty wytworzenia.

Smażalnik wielostrefowy Rosenqvists wykorzystuje minimalną ilość oleju do smażenia co wpływa na wysoką jakość chipsów i zwiększa ich datę przydatności. Niska całkowita zawartość oleju w systemie korzystnie wpływa na utrzymanie wysokiej jakości oleju i obniżenie zawartości wolnych kwasów tłuszczowych. Ochrona oleju przed światłem i ograniczenie dostępu tlenu ma zasadniczy wpływ na jakość produktu końcowego

Wielostrefowy smażalnik Rosneqvists składa się z pięciu części zasadniczych:

– Patelni.
– Systemu ciągłej filtracji oleju.
– Pompy obiegu oleju.
– Wymiennika ciepła.
– Zbiornika oleju.

Smażalnik ma kilka wlotów i ujść oleju, dzięki czemu łatwo jest ustawić i regulować żądany profil temperaturowy. W pokrywie górnej smażalnika, znajduje się przenośnik łopatkowy, który utrzymuje zadany czas smażenia w pierwszej sekcji smażalnika. Olej w smażalniku jest w sposób ciągły oczyszczany za pomocą perforowanego filtra bębnowego Cząsteczki stałe są zgarniane z powierzchni bębna i odprowadzane przenośnikiem ślimakowym odpadu. Dzięki możliwości regulacji temperatur i czasu przebywania plastrów w różnych sekcjach smażalnika, można produkować chipsy płaskie, ryflowane, a nawet chipsy podobne do „kettle chips”.

Zalety:
+ niska całkowita ilość oleju,
+ precyzyjny i kontrolowany przepływ oleju,
+ możliwość produkcji różnych rodzajów chipsów.

Zamknij menu

Wyszukiwarka produktów

Start typing and press Enter to search

Twoja lista produktów do zapytania